Mountain Dew Q-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 5-7 december 2020

We hebben deze keer voor een Nederlandse reu gekozen: Over the Moon from Dawi’s Rhapsody, roepnaam Bluff. Ans heeft Bluff als pup gezien en toen was er al een klik. We hebben Bluff zien opgroeien tot een mooie gezonde reu met een fantastisch karakter. Bluff en Jane passen zowel wat afstamming betreft als in exterieur prima bij elkaar.

Jane besloot dat het op 5 december tijd was om gedekt te worden, een Sinterklaas surprise voor Bluff! Bij de eerste ontmoeting klikte het gelijk. Na heel even spelen bleef Jane als een blok staan. Bluff rende nog wat rondjes om Jane heen en greep toen zijn kans. Binnen enkele minuten hadden we een dekking, die volgens het boekje verliep.

De volgende twee dagen verliepen volgens hetzelfde patroon. Ze lieten er geen gras over groeien en waren uitermate tevreden met elkaar.

We hopen op een gezond nest met de karakters van Bluff en Jane.

Jane is drachtig!

Al snel na de dekking veranderde het gedrag van Jane. Ze voelde zich heel belangrijk en wenste als een prinsesje behandeld te worden. De eerste paar weken was er aan haar uiterlijk nog niets te zien, maar na drie weken werden haar tepels rozer en begon haar middel te verdwijnen. In de vierde week begon haar buiklijn te zakken en kreeg ze last van ochtendmisselijkheid. Ze vond haar Carnibest ineens niet lekker meer. In de middag en avond had ze wel weer trek.

We waren toch wel heel nieuwsgierig en hebben daarom een echo laten maken. Daarop waren in ieder geval vier pups te zien, dus we weten nu zeker dat Jane drachtig is.

Jane vijf weken drachtig

Jane is nu vijf weken drachtig. Wij vinden haar best dik, ook in vergelijking met de voorgaande twee nesten. Maar eens zien wat daar uit gaat komen.

In de ochtend wil Jane nog steeds niet goed eten. Gelukkig haalt ze dat in de loop van de dag weer goed in, zodat ze toch de juiste hoeveelheid voer krijgt. Verder gedraagt ze zich echt drachtig; ze vind zichzelf heel belangrijk, eet wanneer zij daar zin in heeft en kijkt niet naar de andere honden om. Erg actief is ze ook niet meer, maar wij nemen haar toch lekker mee met de wandelingen in het bos.

De zesde week

We zitten alweer in de zesde week van de dracht van Jane. Nog drie weken te gaan, het gaat spannender worden (voor ons dan, Jane blijft er heel kalm onder).

Jane eet weer een heel stuk beter. Ze krijgt nu drie maaltijden Carnibest per dag en dat gaat er goed in. Ze gedraagt zich verder heel rustig en ze voelt zich natuurlijk heel belangrijk. En de andere honden respecteren dat ook. Jane gaat nog lekker mee op wandelingen, vooral naar het bos vindt ze heel leuk. Natuurlijk gaan we wel rekening met haar toenemende gewicht houden en maken we de wandelingen met Jane niet meer zo heel lang.

Week zeven

Jane groeit lekker door. Met wandelen gaat ze nog steeds heel graag mee, maar het tempo wordt al wat lager en ze hobbelt echt als ze loopt. Als ze gaat plassen hangt haar buik nu op de grond! Ook kreunt en puft ze bij dingen die wat meer inspanning kosten. En ze moet nog twee weken…!

Jane vindt het heerlijk om lekker op de bank of het bed te liggen, vaak samen met haar moeder Ivy. Verder is ze heel attent, vrolijk en nog steeds heel belangrijk. De andere honden respecteren de zwangerschap van Jane en doen allemaal heel lief naar haar.

Komende week gaan we de werpkist neerzetten en de kraamkamer voorbereiden. We hebben verder alle benodigdheden in huis, alles en iedereen is er klaar voor.

Nog één weekje!

Nog één weekje en dan moet Jane bevallen. We tellen de dagen al af. Jane is erg dik, maar ze klaagt niet en blijft er heel vrolijk en kalm onder. Ze doet nog zoveel mogelijk met alles mee, maar met wandelen houden we het toch maar op kortere stukken met haar. Oma Fudge, die over drie weken 15 jaar wordt, gaat dan lekker met haar mee.

We hebben de werpkist al neergezet en zijn helemaal klaar voor het aanstaande nest. Het enige dat we nu verder kunnen doen is rustig afwachten.

Het is bijna zover …

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft Jane een temperatuurdaling gehad. Dat betekent dat de bevalling binnen 1-2 dagen gaat plaats vinden. In de loop van de vrijdag wordt Jane onrustiger. Ze eet niet meer en in de middag krijgt ze de eerste ontsluitingsweeën.

Het zal wel in de avond worden voor de bevalling echt gaat beginnen. En misschien wordt het wel nachtwerk.